طرح جامع مهارت افزایی و ارتقاء توان اشتغال پذیری دانشجویان و دانشآموختگان
موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس
"کو-آپ پارس"
(Pars Co–op)
بر اساس ابلاغ "آییننامه مهارت افزایی و ارتقاء توان اشتغال پذیری دانشجویان" توسط معاونت محترم آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ضرورت ایجاد دروس مهارتی برای دانشجویان و دانشآموختگان در جهت توسعه مهارتهای فردی، اجتماعی و حرفه ایی وکاهش فاصله بین دانشگاه و صنعت، موسسه معماری و هنر پارس به عنوان دانشگاه سطح یک و پیشروی کشور به صورت جامع اقدام به برگزاری آموزشهای مهارتی در زمینه مهارت های عمومی و تخصصی و همچنین در مهارت های مدیریتی-حقوقی نموده است.
موسسه معماری و هنر پارس با تشکیل شورای مهارت افزایی و به کارگیری کارگروه های تخصصی با دعوت از متخصصان برجسته در حوزه صنعت و جامعه حرفهای، در راستای تشخیص نیازهای تخصصی و آمادگی هرچه بیشتر دانشجویان برای حضور مؤثر در جامعه و ورود به بازار کار اقدام به برنامهریزی و اجرای طرحی جامع با رویکرد مهارت افزایی نموده است.
در این تکنگاشت، با معرفی کلیات طرح جامع مهارتافزایی و ارتقا توان اشتغالپذیری دانشجویان، تعاریف، اهداف و برنامههای اجرایی این طرح نیز به تفصیل بیان می شود. این رویداد بزرگ که برای نخستین بار در تاریخ آمورش عالی در ایران راهاندازی و اجرا می گردد با افزایش توانمندیهای دانشجویان، به تحقق برنامههای توسعه پایدار ملی، تولید ثروت در جامعه و افزایش توان اشتغال پذیری و کارآفرینی فارغ التحصیلان یاری می رساند.
دستاورد نهایی طرح جامع مهارت افزایی و اشتغال پذیری(کو-آپ پارس):
اشتغالپذیری: مجموعهای از موفقیتها، تواناییها، مهارتها، دانستهها و در مجموع شایستگیهای فردی است که دانشآموختگان را در دستیابی به موفقیت و کاریابی در حرفه مورد نظر خود آمادهتر میکند و امکان ورود به محیط کسبوکار را افزایش میدهد تا از این طریق میزان بهرهوری خود، خانواده، جامعه و اقتصاد را افزایش دهند.
مهارتافزایی: فراگیری فنون و آموختن تجربههای افراد متخصص، شناخت روشهای انجام حرفه و تواناییهای تعامل در محیط کسب و کار و اکتساب ظرفیتهای مؤثر در خلق تفکر، ایده پردازی و تولید که به سه دستهی اصلی تقسیم میشود:
تجربهگرایی: امروزه به دلیل تحولات سریع اجتماعی، اقتصادی و علمی ضروری است انسان ها در پیشبرد برنامههای توسعه فردی با رویکردی جدید، تجربیات افراد متخصص را فراگرفته و در زمان کمتر تسلط بیشتری در انجام فعالیت های حرفه ای کسب نماید. به این منظور موسسه معماری و هنر پارس با راه اندازی پویش "تجربه را بیاموزیم" زمینههای پرداختن به ضرورتهای تجربهگرایی را فراهم کرده است.
طرح کو-آپ[1] پارس: رویداد تحول تجربه آمورش در سال 1400 که تمرکز آن بر تکمیل واحدهای پایه و تخصصی این امکان را فراهم می نماید تا به کمک آموزشهای تجربهمحور، مهارتی قبل از فارغالتحصیلی است. این طرح این امکان را فراهم می نماید تا دانشجویان بتوانند در حین گذراندن تحصیلات دانشگاهی، تجربیات عملی در زمینه مهارتهای عمومی، تخصصی و حتی مدیریتی را نیز فراگیرند.
طرح جامع کو-آپ پارس، به منظور هدایت منسجم در راستای تحقق اهداف شورای مهارتافزایی موسسه معماری و هنر پارس موارد زیر را به عنوان اصلیترین اهداف طرح پیش بینی و برنامهریزی نمودهاست:
در راستای اجرای طرح کو-آپ پارس، موسسه از ترم جاری، درسهای مهارت محور در برنامه درسی دانشجویان برای تمامی مقاطع پیش بینی شدهاست. لذا کلیه دانشجویان میتوانند بر اساس شرایط زیر نسبت به اخذ واحد اقدام نمایند: