معرفی رشته:
ادبیات نمایشی گونهای از ادبیات است که برای اجرا در صحنه تئاتر یا مکانهای دیگر تنظیم و نوشته شده باشد و نمایشنامه، فیلمنامه و تعزیهنامه و امثال اینها را در بر میگیرد.
رشته ادبیات نمایشی ضمن پرداختن به سنتها و تاریخ ادبیات نمایشی در ایران و جهان، به اصول و فنون و شیوههای نگارش متون دراماتیک هم میپردازد. ادبیات نمایشی واسطه ادبیات و صحنه نمایش است و رویکردی ادبی - نمایشی دارد. با توجه به ادبیات غنی فارسی، رشته ادبیات نمایشی میتواند رشد بسیار خوبی در کشور ما داشته باشد.
هدف رشته ادبیات نمایشی تربیت متخصصانی است که توانایی نگارش انواع متون نمایشی در حوزه فرهنگ پارسی را داشته و در حوزه نقد و بررسی و پژوهش نیز توانمند باشند.
دانشجوی این رشته باید قلم خوبی داشته باشد و اطلاعات دقیقی در مورد اقتصاد، روانشناسی، جامعهشناسی، فرهنگ و ادبیات ایران و جهان داشته باشد. همچنین صبور و باحوصله باشد، چون نوشتن یک نمایشنامه روزها و حتی ماهها به طول میانجامد.
فعالیت حرفهای:
امروزه تهیهکنندگان صدا و سیما و سینما بیش از هر چیزی به دنبال متنهای نمایشی قوی و قابل اجرا هستند که این خود بیانگر فرصتهای شغلی دانشآموختگان این رشته است. دانشجوها و فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به عنوان فیلمنامهنویس، پژوهشگر، نویسنده و سردبیرروزنامهها فعالیت داشته باشند.
از زبان استاد فرهاد امینی بشنویم:
آشنایی با برخی از اساتید گروه ادبیات نمایشی: