دوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت:
در رشته مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت، انجام وظایف و نقش های مدیریتی و مهندسی نمود بیشتری یافته و هدف تربیت افرادی است که در عین دارا بودن توانایی های یک مدیر، قادر به اجرای وظایف یک مهندس عمران نیز باشند. به عبارت دیگر توانایی های لازم جهت برنامه ریزی، هدایت، نظارت، اجرا و کنترل ساخت پروژه های بزرگ عمرانی در سطح ملی، منطقه ای و شهری را دارا باشند. (پروژه هایی نظیر سدها، بنادر و سازه های دریایی، پالایشگاهها و نیروگاهها، مجتمع های بزرگ مسکونی و اداری، سازه های بلند، پل ها و سایر سازه ها).
این دوره، مجموعه ای از فعالیت های علمی، آموزشی و پژوهشی در زمینه مهندسی و مدیریت ساخت شامل پروژه های عمرانی، صنعتی، تأسیسات زیر بنایی و سایر انواع پروژه ها است که با تکیه بر مفاهیم، دیدگاه ها، روش ها، تکنیک ها، نرم افزارها و نظام فنی و اجرایی، دانش پژوهان را با مدیریت طراحی و اجرای پروژه ها با توجه به اهداف مربوطه آشنا می نماید.
این رشته با ابعاد توسعه پایدار کشور و مباحث ارتقای سطح کیفی پروژه ها و حفظ سرمایه های ملی شامل تمامی پروژه های در سطح کشور اعم از مجتمع ها و ساختمان های مسکونی، مجتمع های اداری و تجاری، بیمارستان ها، فرودگاه ها، مجموعه های صنعتی، زیر ساخت ها و بسیاری پروژه های دیگر نیز سر و کار دارد.
هدف این رشته، توانمند سازی متخصصین برای اداره پروژه های عمرانی و مدیریت بهینه پروژه ها در جهت دستیابی به اهداف آن ها و ارتقای بهره وری و سطح کیفی پروژه ها و همچنین اتمام در موعد مقرر با بودجه تعیین شده و پیاده سازی علمی منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی می باشد. همچنین از اهداف مهم این رشته، مواجهه با چالش های مدیریتی در تمامی سطوح پروژه ها، اعم از مباحث مالی، زمانبندی، تخصیص و تسطیح منابع، ملحوظ داشتن ریسک ها و هدایت پروژه ها به سوی تأمین رضایت تمامی ذینفعان پروژه است. مهندسی و مدیریت ساخت، در همه پروژه های بخش های دولتی، نهادهای عمومی و بخش خصوصی قابل پیاده سازی می باشد.
مطابق مصوبات آموزش عالی، این رشته دارای اهداف بشرح زیر به منظور دستیابی به توسعه پایدار در سطح ملی و ارتقای سطح کیفی پروژه ها می باشد:
دانش آموختگان این رشته، با آشنایی با اصول و مبانی مهندسی و مدیریت ساخت و معیارها و روش های مناسب و صحیح اداره انواع پروژه ها و همچنین کسب مهارت های لازم در خصوص زیر سیستم های مهندسی و مدیریت ساخت در پروژه ها، قادر خواهند بود به صورت علمی، فرآیندهای مهندسی و مدیریت پروژه ها اعم از ده زیر سیستم مطابق استانداردهای مربوطه را در انواع متنوع پروژه ها پیاده سازی نمایند و موجب ارتقای سطح کیفی ها و پایداری بیشتر آن ها ارائه نمایند.
نقش و توانایی های دانش آموختگان این رشته عبارتند از:
فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر موارد فوق، دارای توانایی اجرائی و تحقیقاتی لازم برای حل مسائلی که در زمینه های مهندسی و مدیریت ساخت و اجراء پروژه ها رخ می دهد، خواهند بود. برخی از این توانائی ها عبارتست از:
فارغ التحصیلان این رشته، علاوه بر امکان ارائه خدمات مهندسی و مدیریت ساخت در قالب مشاوره مدیریتی و یا خدمات پیمانکاری مستقل در بخش خصوصی و در انواع پروژه ها، می توانند با تمامی دستگاه های دولتی و نهاد های عمومی متولی طرح و اجرای پروژه ها اعم از زیر ساخت ها و سایر موارد، همکاری نمایند.
از زبان دکتر مرتضی امامی بشنویم:
آشنایی با برخی از اساتید رشته: